Blogi

Ajankohtaiset asiat, uutiset ja kuulumiset

Mitä tapahtuu kun kukaan ei ole paikalla?

Sysmän Kuva

Sysmän Kuva

Closed. Suljettu tältä päivältä. Mitä valokuvaaja tekee kun ei ole valokuvaamon tiskin takana? Editoi eli jälkikäsittelee valokuvia, rakentaa asiakkaalle kotisivuja tai markkinointimateriaalia, on kuvauspalaverissa tai valokuvauskeikalla, on kipeänä vatsataudissa kotona tai nauttii elämästä perheensä kanssa.. Tässä muutama esimerkki.

Hyvän lisän tuo vielä amk-opinnot joiden lähiopetuspäivät sekä kotona tehtävät etätehtävät syövät yrittäjän aikaa myös.

Entäs kehystystyöt? Ne eivät mahdu nykyisiin valokuvaamon tiloihin vaan tapahtuvat toisaalla. 😉

Tätä listaa tarkemmin lukiessa herää kysymys, miten valokuvaajalla on aikaa olla ollenkaan tiskin takana päivystämässä? Aukioloajat tulevat jatkossa yhdenmukaistumaan ja selkeytymään, alku ja flunssakausi toivat poikkeuksia aukioloaikoihin tässä alussa.

Muistutan vielä että aikoja saa ja kannattaa varata! Mikäli asiakas pääsee passikuviin vain klo 8 aamulla tai 18 illalla, kyllä se yleensä onnistuu kun etukäteen soittelee tai kysyy viestillä.

Ajankohtaisimmat uutiset ja aukioloajat löydät parhaiten Facebookista www.facebook.com/sysmankuva tai Sysmän Kuvan oveen teipatusta lapusta.

Mikäli näet Sysmän Kuvan edessä mustan ständin jossa lukee valokuvaamo on AVOINNA, tervetuloa pistäytymään! Olen silloin paikalla. 😉 Aina saa myös soittaa jos siltä tuntuu!

Digikuvat vai printit?

Digikuvat vai printit?

Digikuvat vai printit?

 

Olen tähän asti tarjonnut asiakkailleni sähköisen vedosgallerian sekä kuvatiedostot valituista, valmiista kuvista. Mitä Sinä teet kuvatiedostoilla? Teetätkö niistä valokuvia samantien vai sitten joskus paremmalla ajalla? Koska se sopiva, parempi aika oikein koittaa vai jäävätkö kuvat koristamaan vain tietokoneen kuvakansiota?

 

Tätä olen miettinyt ja tullut siihen tulokseen että on aika tehdä muutos. Luovun sähköisistä koevedoksista (kyllä vain), ja vedostan parhaimmat kuvat A4-A3 valokuvapaperille asiakkaan nähtäväksi paikanpäällä Sysmän Kuvassa. Käytän myös enemmän aikaa valokuvaamiseen, ja kuvausaikoja varataan 1-2h pätkissä.

 

Jatkossa valokuvauksen hinta (poislukien passikuvat ja erilliset kampanjat) muodostuu kuvausmaksusta sekä valittujen kuvatulosteiden/tuotteiden hinnasta.

Valikoimistamme löytyy:

– erilaisia printtivaihtoehtoja aina A2- kokoon asti, tarvittaessa isompanakin.

– Dibond-komposiittialumiinitaulut

– Chromaluxe-taulut

– Aivan ihanat Plywood vaneritaulut suomalaisesta puusta

– Kuvatiedostot kpl-hinnoin

Tilatessasi printin/kuvatuotteen valitsemastasi kuvasta, saat vedoskuvan sekä nettikokoisen kuvatiedoston samantien mukaasi.

 

Miksi sitten päädyin tällaiseen ratkaisuun nykyisessä sähköisessä maailmassa? Koska sähköinen kuvatulva on valtava. Haluan että minun tekemäni kuvat ovat asiakkaalle tärkeitä ja esillä, eivät unohduksissa tietokoneen kuvakansiossa vuosikausia. Tahdon myös varmistaa että luovuttamani kuvat näyttävät seinällä juuri siltä kuin ne on tarkoitettu näyttävän, ja tämä onnistuu vain käyttämällä ammattitason materiaaleja ja tuottajia.

 

Tekemäni kuvat ovat aarteita, kohtele niitä sen mukaisesti. Emme saa menneitä hetkiä enää takaisin muuta kautta.

 

 

Terkuin Jenna

 

 

Hautajaisvalokuvaus

 

Elämään kuuluu paitsi iloa, myös surua. Joskus tulee eteen se päivä kun rakas ystävä, sukulainen, tai oman perheen jäsen saatetaan viimeiselle matkalle. Miten sinä haluat muistella tuota hetkeä vuosien päästä?

Hautajaisvalokuvaajana kunnioitan vainajan muistoa ja kanssaihmisten surua. Työskentelen valokuvaajana rauhallisesti, huomiota herättämättä, enkä käytä salamaa ellei tilanne sitä aivan välttämättä vaadi (ja harvoin vaatii). Olen ollut useammissa hautajaisissa, niin omaisen roolissa kuin valokuvaajanakin, ja suosittelenkin pitämään nämä roolit erillään. Valokuvaajan palkkaamista kannattaa ehdottomasti miettiä hautajaisia järjestäessä, kokemuksesta voin kertoa että surun keskellä kyyneleitä pidätellen ei ole helppoa eikä mukavaa ottaa kuvia.

Pidetään huolta toisistamme. <3

 

Terkuin

Valokuvaaja Jenna Rajavuori

Sysmän Kuva

Työn ja opiskelun yhdistäminen

 

Kuten moni asiakkaani jo tietääkin, opiskelen LAMK:issa sosionomiopintoja monimuotona. Tämä tarkoittaa sitä että olen n. 3vk / kk paikanpäällä tiskin takana, 1vk / kk istun virka-ajan koulun penkillä. Suosittelen siis seurailemaan avajaisten 23.2. jälkeen Sysmän Kuvan Facebook-sivuja tai valokuvaamon oven tiedotetta poikkeusaikatauluihin liittyen.

Valokuvaus ja muut palvelut onnistuvat ajanvarauksella myös ilta-aikoina tai viikonloppuisin. Joten soita tai laita viestiä niin varataan sopiva aika! Suosittelen muutenkin varaamaan aina ajan valokuvaukseen liittyen (passikuvat ilman ajanvarausta), näin kerkeän paremmin valmistautumaan ja visioimaan ja sinä saat paremmin suunnitellut ja toteutetut valokuvat.

Miten sitten se työn ja opiskelun yhdistäminen onnistuu? Saatan istua koulukirjan kanssa valokuvaamolla, tai työpuhelin kädessä koulun penkillä. Who knows!

 

Terkuin

Valokuvaaja Jenna Rajavuori

Sysmän Kuva

Tarvitseeko yritys kotisivuja ja mistä niitä sitten saa?

Sysmän Kuva - Kotisivut - WordPress

Sysmän Kuva – Kotisivut – WordPress

 

Kotisivut! Mitä teet kun näet mielenkiintoisen mainoksen tai kuulet ystävän suosittelevan uutta palvelua tai tuotetta? Googlaat. Yrityksen kotisivut toimivat sähköisenä käyntikorttina yritykselle ja sen palveluille. Kotisivuihin kannattaa siis panostaa.

Ennen kun lähdet kartoittamaan hintoja kotisivujen tekemiselle, suosittelen miettimään esim. seuraavia asioita valmiiksi:

 • Minkälaisen mielikuvan haluat asiakkaalle jäävän kotisivuista ja ennen kaikkea yrityksestäsi niiden pohjalta?
 • Onko yrityksellä jo käytössä tiettyjä tunnistettavia värejä tai elementtejä, esim yrityksen logo tai mainostus?
 • Mitä sivuja tai välilehtiä haluat kotisivuillasi olevan? Riittääkö pelkkä Etusivu ja Yhteystiedot? Infosivu, Palvelutarjonta ja Hintatiedot? Kenties Uutiset tai Blogi?
 • Tarvitsetko kotisivuillesi verkkokaupan?

 

Ja näiden lisäksi:

 • Mitä haluat kotisivuillasi lukevan? Minkälaisia kuvia? Minkälaista tekstiä?

 

Sysmän Kuva tarjoaa asiakkailleen Kotisivut Helposti -kotisivupalvelupaketin alkaen 39,90€/kk +alv. Hinta sisältää:

 • .fi -domainin
 • Kotisivutilan
 • Jopa 25 sähköpostitiliä -@kotisivunnimi.fi
 • Hakukoneystävälliset ja responsiiviset kotisivut jotka toimivat jokaisella laitteella
 • WordPress-julkaisujärjestelmän
 • Kotisivujen ylläpidon ja sisällön päivittämisen

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerro lisää yrityksestäsi ja kotisivuntarpeestasi!

Lue lisää kotisivupalveluistamme TÄSTÄ.

info@sysmankuva.fi

 

Terkuin

Valokuvaaja Jenna Rajavuori

Sysmän Kuva

Tervetuloa Blogiin!

Sysmän Kuva Portfolio: Hääkuvaus Kuten varmaan huomasit, Sysmän Kuvan kotisivut ovat hieman muuttuneet! Teen jatkossa kotisivut wordpress-alustalle, joten samassa muutosprosessissa omatkin kotisivut kokivat muutoksen. Ota yhteyttä! Soita, textaa, WhatsAppaa, laita sähköpostia tai tule käymään paikanpäällä avajaisten jälkeen!

 

Terkuin

Valokuvaaja Jenna Rajavuori

Sysmän Kuva