Blogi

Ajankohtaiset asiat, uutiset ja kuulumiset

S niinkuin Studiokuvaus!

Mistä pidän eniten työssäni asiakaskohtaamisten lisäksi?

Taidan vihdoinkin tietää vastauksen. Studiokuvista!

Tunnen oman studioni, luotan intuitiooni miten kohde kannattaisi valaista ja tunnen työvälineeni kuin omat taskuni. Intuitiosta kerron sen verran että monesti asiakkaalla on joku ajatus esim taustan väristä; tämä olisi ihana mutta ei taida käydä hiusten kanssa jne, jolloin monesti ehdotan että kokeillaanpa! Tai testataan ensin asiakkaan toivomaa taustaa mutta intuition viedessä ehdotan monesti myös toisen väristä kakkosvaihtoehdoksi.

Ja usein se intuitio vie oikeaan ja asiakas on tyytyväinen juuri tähän ehdottamaani toiseen vaihtoehtoon kun näkee vedoskuvat.

 

Haluan studiokuvissa, potreteissa, tuoda esille kuvattavan luonnetta ja parhaita puolia. Haluan että muutkin pääsevät näkemään miten minä näen kuvattavan; kauniina, rohkeana, itsevarmana, mitä ikinä tahansa oletkaan!

 

Luota siis itseesi, mutta luota myös valokuvaajaan. Molemmilla on sama tavoite, saada just Susta parhaat mahdolliset kuvat!

 

Jatkossa haluankin keskittyä enemmän studiokuvauspuoleen yritysasiakkaiden lisäksi. 

Kuka minä olen?

Heitin tuossa joku päivä kysymyksen ilmaan, kuka minä olen? 

Olisiko vastauksen aika? 

Kuka minä olen?

Kuka minä olen?

 

Olen Jenna, kohta 29-vuotias nuori (vanha?) yrittäjä Sysmästä.  Yritykseni perustamisen ensimmäinen vuosipäivä lähestyy kovaa vauhtia ja paljon on tähän ensimmäiseen vuoteen mahtunutkin.

Olen kotoisin Sysmästä, viettänyt muutaman ”välivuoden” Savossa ja palannut takaisin Sysmään reilu 10 vuotta sitten. Sysmää ei helposti karisteta, tänne on helppo palata takaisin. 

Olen lähihoitaja ja entinen sosiaalialan työntekijä ja sydämeltäni tulen varmaan vielä pitkään olemaankin näitä molempia. Työurani on siis koostunut pääosin mielenterveys- ja päihdeongelmaisten sekä lastensuojelun asiakkaiden parissa työskennellen ja jokainen työympäristö on antanut arvokkaita oppeja siitä mikä elämässä on tärkeää, ja mitä voi käydä jos sen kaiken menettää. 

Sysmän Kuva: Studio- ja miljöövalokuvaus

Sysmän Kuva: Studio- ja miljöövalokuvaus

 

Tässä varmasti yksi syy miksi rakastan nykyistä työtäni. Ikuistan hetkiä valokuviksi.

Huomaatko miten nopeasti lapset kasvavat? Miten vaivihkaa omat vanhemmat ja isovanhemmat vanhenevat? Miten helposti sukulaiset ja ystävät erkanevat? 

Koska Sinusta on otettu viimeksi valokuvia?

Olen siis valokuvaaja. Ikuistan hetkiä.

Minkä hetken sinä haluaisit valokuvaksi?

Ps. Olen myös eläinrakas ja arkeamme ilahduttavat useampi koira sekä kissat. ❤️ 

Sysmän Kuva: Studio- ja miljöövalokuvaus

Sysmän Kuva: Studio- ja miljöövalokuvaus

 

Pss. Ja tärkeimpänä lisäyksenä, olen myös äiti. Olen tottunut työskentelemään paineen alla omassa kotonani, sietämään kaaosta ja muuttuvia tilanteita, kestämään temperamenttiä ja suuria tunteita sekä ohjaamaan erityisen ihanaa lasta elämässään oikeaan suuntaan kun pelkkä tavallinen arki voi tuntua välillä niin hankalalta. Erityislapset ovat lähellä sydäntäni ja erityisen tervetulleita kuvattavakseni. ❤️ Kuvaukset toteutetaan aina kuvattavan ehdoilla ja tarkoitus on luoda mukava kokemus kaikille osapuolille. 

Mitä muuta haluaisit tietää minusta? 

Mitä tapahtuu kun kukaan ei ole paikalla?

Sysmän Kuva

Sysmän Kuva

Closed. Suljettu tältä päivältä. Mitä valokuvaaja tekee kun ei ole valokuvaamon tiskin takana? Editoi eli jälkikäsittelee valokuvia, rakentaa asiakkaalle kotisivuja tai markkinointimateriaalia, on kuvauspalaverissa tai valokuvauskeikalla, on kipeänä vatsataudissa kotona tai nauttii elämästä perheensä kanssa.. Tässä muutama esimerkki.

Hyvän lisän tuo vielä amk-opinnot joiden lähiopetuspäivät sekä kotona tehtävät etätehtävät syövät yrittäjän aikaa myös.

Entäs kehystystyöt? Ne eivät mahdu nykyisiin valokuvaamon tiloihin vaan tapahtuvat toisaalla. 😉

Tätä listaa tarkemmin lukiessa herää kysymys, miten valokuvaajalla on aikaa olla ollenkaan tiskin takana päivystämässä? Aukioloajat tulevat jatkossa yhdenmukaistumaan ja selkeytymään, alku ja flunssakausi toivat poikkeuksia aukioloaikoihin tässä alussa.

Muistutan vielä että aikoja saa ja kannattaa varata! Mikäli asiakas pääsee passikuviin vain klo 8 aamulla tai 18 illalla, kyllä se yleensä onnistuu kun etukäteen soittelee tai kysyy viestillä.

Ajankohtaisimmat uutiset ja aukioloajat löydät parhaiten Facebookista www.facebook.com/sysmankuva tai Sysmän Kuvan oveen teipatusta lapusta.

Mikäli näet Sysmän Kuvan edessä mustan ständin jossa lukee valokuvaamo on AVOINNA, tervetuloa pistäytymään! Olen silloin paikalla. 😉 Aina saa myös soittaa jos siltä tuntuu!

Digikuvat vai printit?

Digikuvat vai printit?

Digikuvat vai printit?

 

Olen tähän asti tarjonnut asiakkailleni sähköisen vedosgallerian sekä kuvatiedostot valituista, valmiista kuvista. Mitä Sinä teet kuvatiedostoilla? Teetätkö niistä valokuvia samantien vai sitten joskus paremmalla ajalla? Koska se sopiva, parempi aika oikein koittaa vai jäävätkö kuvat koristamaan vain tietokoneen kuvakansiota?

 

Tätä olen miettinyt ja tullut siihen tulokseen että on aika tehdä muutos. Luovun sähköisistä koevedoksista (kyllä vain), ja vedostan parhaimmat kuvat A4-A3 valokuvapaperille asiakkaan nähtäväksi paikanpäällä Sysmän Kuvassa. Käytän myös enemmän aikaa valokuvaamiseen, ja kuvausaikoja varataan 1-2h pätkissä.

 

Jatkossa valokuvauksen hinta (poislukien passikuvat ja erilliset kampanjat) muodostuu kuvausmaksusta sekä valittujen kuvatulosteiden/tuotteiden hinnasta.

Valikoimistamme löytyy:

– erilaisia printtivaihtoehtoja aina A2- kokoon asti, tarvittaessa isompanakin.

– Dibond-komposiittialumiinitaulut

– Chromaluxe-taulut

– Aivan ihanat Plywood vaneritaulut suomalaisesta puusta

– Kuvatiedostot kpl-hinnoin

Tilatessasi printin/kuvatuotteen valitsemastasi kuvasta, saat vedoskuvan sekä nettikokoisen kuvatiedoston samantien mukaasi.

 

Miksi sitten päädyin tällaiseen ratkaisuun nykyisessä sähköisessä maailmassa? Koska sähköinen kuvatulva on valtava. Haluan että minun tekemäni kuvat ovat asiakkaalle tärkeitä ja esillä, eivät unohduksissa tietokoneen kuvakansiossa vuosikausia. Tahdon myös varmistaa että luovuttamani kuvat näyttävät seinällä juuri siltä kuin ne on tarkoitettu näyttävän, ja tämä onnistuu vain käyttämällä ammattitason materiaaleja ja tuottajia.

 

Tekemäni kuvat ovat aarteita, kohtele niitä sen mukaisesti. Emme saa menneitä hetkiä enää takaisin muuta kautta.

 

 

Terkuin Jenna

 

 

Hautajaisvalokuvaus

 

Elämään kuuluu paitsi iloa, myös surua. Joskus tulee eteen se päivä kun rakas ystävä, sukulainen, tai oman perheen jäsen saatetaan viimeiselle matkalle. Miten sinä haluat muistella tuota hetkeä vuosien päästä?

Hautajaisvalokuvaajana kunnioitan vainajan muistoa ja kanssaihmisten surua. Työskentelen valokuvaajana rauhallisesti, huomiota herättämättä, enkä käytä salamaa ellei tilanne sitä aivan välttämättä vaadi (ja harvoin vaatii). Olen ollut useammissa hautajaisissa, niin omaisen roolissa kuin valokuvaajanakin, ja suosittelenkin pitämään nämä roolit erillään. Valokuvaajan palkkaamista kannattaa ehdottomasti miettiä hautajaisia järjestäessä, kokemuksesta voin kertoa että surun keskellä kyyneleitä pidätellen ei ole helppoa eikä mukavaa ottaa kuvia.

Pidetään huolta toisistamme. <3

 

Terkuin

Valokuvaaja Jenna Rajavuori

Sysmän Kuva

Työn ja opiskelun yhdistäminen

 

Kuten moni asiakkaani jo tietääkin, opiskelen LAMK:issa sosionomiopintoja monimuotona. Tämä tarkoittaa sitä että olen n. 3vk / kk paikanpäällä tiskin takana, 1vk / kk istun virka-ajan koulun penkillä. Suosittelen siis seurailemaan avajaisten 23.2. jälkeen Sysmän Kuvan Facebook-sivuja tai valokuvaamon oven tiedotetta poikkeusaikatauluihin liittyen.

Valokuvaus ja muut palvelut onnistuvat ajanvarauksella myös ilta-aikoina tai viikonloppuisin. Joten soita tai laita viestiä niin varataan sopiva aika! Suosittelen muutenkin varaamaan aina ajan valokuvaukseen liittyen (passikuvat ilman ajanvarausta), näin kerkeän paremmin valmistautumaan ja visioimaan ja sinä saat paremmin suunnitellut ja toteutetut valokuvat.

Miten sitten se työn ja opiskelun yhdistäminen onnistuu? Saatan istua koulukirjan kanssa valokuvaamolla, tai työpuhelin kädessä koulun penkillä. Who knows!

 

Terkuin

Valokuvaaja Jenna Rajavuori

Sysmän Kuva